maanantai 6. tammikuuta 2014

Tänään keittiössä: Punaisehko Kanakeitto!


Valmista geiddoa
Mistä on hyv... noh, ihan ok kanakeitto tehty? Piparkakkutaloon on pesinyt jonkin sortin influenssa-henkinen tauti joten sitä kaatamaan käytiin kanakeitolla. Alkuperäinen ajatus oli tehdä jotain kalasta, mutta erinäisten sattumien kautta kaupasta tarttui mukaan jotain aivan muuta kuin kalaa.
Noh, ettei ihan liian helpoksi menisi niin kanastakin oli alkuun tarkoitus tehdä pastaa... 

Niin ne ajatukset elää ja muuttuilee. 

Enivei, tomaattinen kanakeitto:
- Broilerin fileesuikaleita, maustamattomia n.700g (kissavara n.80-100g)
- 5-6kpl reilun kokoisia perunoita, semmosia ei niin jauhoisia
- 1kpl Prokkana
- 1 iso prk(l). Tomaattimurskaa, sellaista missä on niitä sattumia ettei pelkkää mehua
- 1 purkki 7% ruokakermaa
- Hirviä kasa kaikenlaisia maustejuttuja

Alakuun tietenki pitää kuoria perunat, onneksi on isoja niin ei tarvi kuoria niin montaa. Potut ku kuorinu niin palottelu semmosiksi näppärän kokosiksi palasiksi. Kypsyy vikkelämmin ja kivempi syödä. Heti vaan hanaa kattilalle.
Sitte sohitaan kuorintaveittellä porkkanasta kuoret veks. Raasp raasp. Palotellaan sellasiksi porkkanapalasiksi, mitä aina keitoissa ruukaa olla. Sitte vaan palaset perunoille kaveriksi.
Nykku juurekset kypsyy nii hyvä aika valmistella kana. 
Ei mitää ihmeitä, kypsennys, kermat&mausteet diipadii.
Sitte ku kaikki on niinkuin elokuvissa nii juureksilta liiat vedet pois, ei oo kiva jos tulee sellasta lirua siitä keitosta, vähän pitää olla jämäkkyyttä. Semmosta hyväntahtoista. Jos haluaa hifistellä niin vähän jotain yrttejä vielä sipaus päälle kun setit kupissa.
 
Väri on aavistuksen sivussa kyllä oikeasta

Kuvista näkyy että perunat on liian isoina palasina ja keitossa on liian paljon vettä. Juoksevaa lirua tahtoi olla, mutta maku ja tuoksu oli ihan siedettävä sentään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti